Twitter “onaylanmış hesap” sahibi olmak isteyen kullanıcılar için onay başvuru formunu tüm kullanıcılara açtı.

Şimdiye kadar özel birimler üzerinden ilerlettiği, markalara, medyaya ve diğer ünlü kişilere sağlanan mavi onay rozeti Twitter’da kamuoyunun ilgisini çekebilecek bir hesabın orijinal olduğunu insanların bilmesini sağlıyor. Bu sayede hesabın gerçek ve temsilcisi tarafından yönetildiğinden emin olabiliyorsunuz.

Hangi hesaplar onaylanır?

Kamuoyunun ilgisini çekebileceği belirlenen tüm hesaplar onaylanabilir. Genellikle bu hesaplar müzik, oyunculuk, moda, hükümet, politika, din, gazetecilik, medya, spor, iş dünyası ve diğer temel ilgi alanlarında tanınan kullanıcılar tarafından kullanılan hesaplar onaylanır.

Hesabınızın onaylanması gerektiğini düşünüyorsanız öncelikle https://support.twitter.com/articles/20174929 adresinden Twitter’ın resmi olarak açıkladığı onay başvuru kriterlerini tamamlanması gerekiyor.

Twitter Onay Başvuru Formunu doldurmak için hesabınız aşağıdakilere özelliklere sahip olması gerekiyor.

Onaylanmış bir telefon numarası
Doğrulanmış bir e-posta adresi
Kişisel bilgiler
Bir profil fotoğrafı
Bir başlık fotoğrafı
Bir doğum günü (şirket, marka veya kuruluşlara ait olmayan hesaplar için)
Bir web sitesi
Tweet gizlilik ayarlarında Tweetlerin herkese açık olarak ayarlanmış olması

Bu özellikler sağlandıktan sonra başvuru esnasında öncelikle başvurunun bireysel mi yoksa bir marka adına mı olduğunun seçilmesi gerekiyor. Bu özelliklere ek olarak aşağıda ki form görüntüsünde yer aldığı gibi hesabın kim olduğunu anlatan referans bağlantılar (linkler) ve hesabın neden onaylanması gerektiğine dair açıklayıcı bilgi isteniyor.

 

 

Formda istenen bilgilerin ingilizce kullanılarak doldurulması, sağlanan e-posta bilgisinin resmi web sitesi üzerinden ilişkilendirilmiş olması ve isteğinizi desteklemek üzere bağlantılar sağlarken, hesap sahibinin haber konusu olma değerini veya alanındaki önemini ifade etmeye yardımcı olacak siteler seçmeniz onay işlemlerini hızlandıracaktır.

Formu doldurduktan sonra başvuru yapılan hesapla ilgili doğrulama amacıyla başvuru bilgilerine ek olarak kimlik&pasaport fotokopisi, şirketle ilgili resmi kayıt belgeleri gibi ek dökümanlar talep edilebilebilir.

Başvuru sonucu Twitter tarafından e-posta ile iletilir. İsteğiniz reddedilirse, Twitter’dan e-posta aldıktan 30 gün sonra aynı hesap için yeni bir istek gönderebilirsiniz.

Twitter hesap onayıyla ilgili itibar yönetimi kapsamında başvuru sürecini hızlandırmak için çözüm ortağı olarak başvuru sürecini yönetip daha hızlı sonuç alınmasını sağlayabiliyoruz.

Şu ana kadar Twitter hesap onayı konusunda itibar yönetimi kapsamında çözüm sağladığımız Cem Yılmaz, Murat Boz, Yılmaz Erdoğan, Ozan Güven, Arif V 216, Demet Akalın, Gülben Ergen, Ebru Gündeş, Sunay Akın, Zeki Demirkubuz, LÖSEV, Engelleri Kaldır Hareketi, Arzu Film A.Ş. vb bir çok değerli sanatçı ve isim yer alıyor.

Hesabınızın gereken kriterleri sağladığını düşünüyor ve hesap onayınızla ilgili itibar yönetimi kapsamında birlikte çalışmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.