Beklenen Instagram Stories (Hikayeleri) özelliği bugün aktifleştirildi. Bir süredir etkinliğini artırmak için yeni özellikler üzerinde çalışan instagram yeni özelliğini kullanıma sundu. Snapchat uygulamasında sık kullandığımız fotoğraf düzenlemeleri, ek emojiler, 3D efektler gibi birbirinden ilginç özellikler aktif edildi.

Intagram’ın blog sayfasında ise kendileri güncellemeyle ilgili detayları aşağıda ki şekilde paylaştı

Bugün, sadece profilinizde saklamak istediklerinizi değil, gününüzün tüm anlarını paylaşmanıza fırsat veren yeni bir özellik olan Instagram Hikayelerini sizlere sunuyoruz. Sizler birden fazla fotoğraf ve video paylaşırken, onlar bir slayt gösterisi formatında görünecek: hikayeniz.Instagram Hikayeleriyle birlikte, fazla paylaşım yapma konusunda endişelenmeniz gerekmiyor. Bunun yerine, gün boyunca istediğiniz kadar yaratıcılıkla, istediğiniz kadar paylaşım yapabilirsiniz. Metinle ve çizim araçlarıyla hikayenize yeni şekillerde hayat verebilirsiniz. Fotoğraflar ve videolar 24 saat sonra kaybolacak ve profilinizde ya da ana sayfanızda görünmeyecektir.

En yakın arkadaşlarınızdan popüler hesaplara kadar, kullanıcıların hikayelerini ana sayfanızın üstündeki bir bardan görebileceksiniz. Görülecek yeni bir şey olduğunda, profil fotoğraflarının etrafında renkli bir daire olacak.Birinin hikayesini görmek için, sadece profil fotoğrafına dokunun. Hikayeleri kendi hızınızla görmek kolaydır: geriye dönmek için dokunun ve diğer kullanıcının hikayesine geçmek için ileri basın ya da kaydırın. Gördüğünüz bir şeye yorum yapmak isterseniz, dokunabilir ve o kişiye Instagram Direct’ten özel mesaj gönderebilirsiniz. Sıradan paylaşımların aksine, beğeniler ya da herkese açık yorumlar yoktur.Hikayeniz hesabınızın gizlilik ayarlarıyla uyumludur. Eğer hesabınızı gizlerseniz, hikayenizi sadece takipçileriniz görebilir. Fakat, aynı zamanda hikayenizin tamamını kolaylıkla görmesini istemediğiniz herhangi bir kişiden – sizi takip etseler bile – saklayabilirsiniz. Kendi hikayenizi izlerken, her bir fotoğrafı ve videoyu kimlerin gördüğüne bakmak için yukarı doğru kaydırın. Hikayenizin belirli bir bölümünü profilinizde paylaşarak yayınlamayı bile seçebilirsiniz.

Instagram daima hatırlamak istediğiniz anları paylaştığınız bir platform olmuştur. Artık önemli olayları ve arada gerçekleşen her şeyi de paylaşabilirsiniz.

Privacy Preference Center