Türkiye’nin ilk yerli süper kahraman animasyon filmi “Efsane Takım Bilim Kahramanları” 3 Nisan’da gösterime giriyor.

Efsane Takım Bilim Kahramanları filmi, son yıllarda hızla gelişen yerli animasyon sektöründe bir ilke imza atıyor. Türkiye’nin ilk yerli süper kahraman animasyon filmi olma özelliğini taşıyan film, aksiyon ve macera dolu anlatımıyla çocukların bilime olan ilgisine katkıda bulunmayı hedefliyor. Filmde, alışıldık süper kahramanların yerine Hezârfen, Hayyan, Cezeri ve Lagâri gibi yerli bilim insanları yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteklediği Efsane Takım Bilim Kahramanları filmi, bilime yön veren isimlerin birer süper kahramana dönüştüğü dikkat çekici hikayesiyle, çocuklara yerli bilim insanlarımızı yakından tanıtırken her yaştan izleyiciye keyifli bir seyir vadediyor.

Yerli Bilim Kahramanlarından Oluşan “Efsane Takım” Dünyayı Kötülükten Korumaya Geliyor

Efsane Takım Bilim Kahramanları, yerli bilim insanlarımızın dünyayı tehlikeye sürüklemek isteyen kötü karakter Sutung’a karşı sürprizlerle dolu mücadelesini anlatıyor. Sutung’un dünyayı imha planından haberdar olan Gizli Görevler Merkezi, kötülükle başa çıkması için dört kişiden oluşan süper kahraman ekibi Efsane Takım’ı görevlendiriyor. İlk olarak Kaçkar ve Beydağları’ndaki ormanlara yapılan biyolojik saldırıyı durdurmak için harekete geçen Efsane Takım’a, daha sonra Firnas ve Ayşe isimli iki küçük kahraman eşlik ediyor.

‘‘Bu Projeyi Çocuklarımıza Armağan Ediyoruz’’

Birçok belgesel, animasyon ve film projesine imza atan Dukka Medya tarafından hayata geçirilen ve hazırlıkları 3 yıl süren animasyon filminin senaryosunu, aynı zamanda filmin yönetmenliğini de yapan Suat Emuce yazdı. Çocukların ilgi duyduğu animasyon film sektörünün öncülüğünü, batılı büyük şirketlerin yaptığına dikkat çeken Emuce: “Bilimin öncüleri olan bilim insanlarımızı çocuklarımıza anlatmak ve bilimi onlara sevdirmek adına böyle bir projeyi ortaya koyduk. Yapay süper kahramanlar yerine bu coğrafyanın kadim tarihinde yer alan gerçek kahramanları bizden sonraki nesillere anlatmak istiyoruz. Bu nedenle, insanlığa büyük katkıları olan bilim insanlarımızı hikayemizin odağına yerleştirdik. Çocuklarımızın, bütün dünyanın konuştuğu Hezârfen, Hayyan, Cezeri ve Lagâri’yi öğrenmesini ve bilimsel farkındalığı bu isimlerle kazanmasını arzu ediyoruz. Uzun zamandır, büyük emekler vererek ortaya koyduğumuz bu projeyi izleyicilerimize ve özellikle çocuklarımıza armağan ediyoruz.” dedi.

Bilim Kahramanları, Ara Tatilde Çocuklarla Buluşuyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteklediği animasyon filmi, ara tatil başlangıcı olan 3 Nisan 2020 tarihinde gösterime giriyor. Dağıtım şirketleriyle yapılan anlaşmayla tüm sinema salonlarında gösterime girmesi planlanan film, seyircisiyle buluşmayı bekliyor. Efsane Takım Bilim Kahramanları animasyon filmi, ara tatilde çocuk izleyiciler için sinema keyfi yaşatacak filmler arasında ilk sırada yer almayı hedefliyor.

http://efsanetakim.net

Takip edebileceğiniz sosyal medya hesapları;

Twitter:http://twitter.com/efsanetakimfilm
Facebook:http://facebook.com/efsanetakimfilm
Instagram:http://instagram.com/efsanetakimfilm
Youtube: http://youtube.com/channel/UCcJKBEGhuIlk6Ysw_8m33rw