Instagram’da doğrulanmış hesap olma süreci herkes için açıklığa kavuşturuldu. Yeni bir güncelleme ile daha fazla insanın doğrulanmış hesap başvurusu yapmasına olanak tanıyan Instagram, genel güvenlik geliştirmelerini de yayına aldı.

Artık geniş takipçi kitlesine sahip hesaplar bir form üzerinden doğrudan Instagram’a doğrulanmış hesap için başvurabilecek. Böylece hem Instagram’daki belirsiz doğrulanmış hesap bekleyiş süreci hem de kara borsada doğrulanmış hesap için para ödeme dönemi sona erecek.

Mavi Tik Ne Gibi Avantajlar Sağlar?

Instagram üzerinden onaylanmış yani mavi tik sahibi bir hesaba sahip olmak, öncelikle sizi diğer birçok hesaptan ayırır ve güvenilirliğinizi kanıtlar. Eğer tanınan bir marka veya yeni bir girişimciyseniz sizin resmi olduğunu gösteren bu işaret, satış yapmak istediğinizde insanların sizinle daha kolay iletişime geçmesini sağlar.

Instagram Doğrulanmış Hesap başvurusu nasıl yapılır?

Eğer siz de Instagram Doğrunlanmış Hesap başvuru yapmak istiyorsanız Ayarlar üzerinden “Doğrulama Talebi“ne basarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. İşlem esnasında hesap isminizi, ad ve soyadınızı son olarakta yasal veya iş kimliğinizi belirtmeniz gerektiğini de belirtelim. Başvurunuzun ardından Instagram, başvurunun kabul edilip edilmediğini size bir bildirim göndererek haber verecek.

Instagram onay başvurusunu tüm kullanıcılar için aktif hale getirdi. Yani dilerseniz kişisel hesaplarınız için de işlem gerçekleştirebilirsiniz.

Şu an için bu başvuruyu yalnızca iOS üzerinden kabul ediyor. Eğer Android tabanlı bir telefon kullanıyorsanız maalesef “doğrulama talebi” seçeneğini göremeyeceksiniz.

Instagram’ın bu yeni güncellemeyle birlikte Spam karşıtı bir özelliği de yayına aldı. “Bu Hesap Hakkında” özelliği geniş takipçi kitlesine ulaşmış kişilerin Instagram’a ne zaman katıldığını, bulundukları ülkeyi ve geçen yıllarda yaptığı kullanıcı adı değişikliklerini kullanıcılarla paylaşıyor. Paylaşılan bilgiler arasında hesabın yayınladığı reklamlar da yer alıyor. Bu özellik içerik üreticilerin taklit edilmesinin önüne geçerken, platformdaki spam hesap ihtimalini de azaltıyor.

Geniş takipçi kitlesine sahip hesaplar, “Bu Hesap Hakkında” özelliğini Eylül ayından itibaren özel olarak görüntüleyebilecek. Sonraki aylarda ise bu kısım tüm kullanıcıların görüntülenmesine açık olacak. üçüncü parti kimlik doğrulama uygulamalarının kullanımı ise bir kaç hafta içinde herkese açılacak.