24 sanatçı ile gerçekleştirilen İŞSİZLİK ve EĞİTİM odaklı farkındalık kampanyası ile ENGELLENEN İŞSİZLERE yönelik toplumda bir uyanış sağlamak amaçlanmıştır. 1 Mayıs 2010 tarihinde hayat bulan farkındalık dönemi kapsamındaki nihai hedef, 7 milyon işsiz kesim ile işveren kurum ve kuruluşları bir araya getirmek, karşılaştıkları engellere dikkat çekmek olmuştur.

http://twitter.com/engellerikaldir
http://facebook.com/engellerikaldir
http://instagram.com/engellerikaldir

“Engelleri Kaldır Hareketi kimsenin değil, sahiplenen herkesindir.”

Ocak 2009 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü son sınıf öğrencisi Rodin Alper Bingöl’ün tez projesi olarak başlayan Engelleri Kaldır Hareketi (EKH), insan hakları için çalışan insanların oluşturduğu, “Engelleri Kaldır Hareketi kimsenin değil, sahiplenen herkesindir!” inancıyla yola çıkarak İstanbul merkezli olmak üzere dünya çapında bir harekettir. Tüm hükümetlerden, siyasi ideolojilerden, ekonomik çıkarlardan ve dinlerden bağımsız hareket eden EKH’nin nihai amacı, “Kalbini engelleme, engelleri kaldır!” sloganı ile her türlü siyasi ideoloji ve dünya görüşünün üstünde bir değer olarak kabul ettiği insan haklarına yönelik her türlü ihlalin önüne geçmek, bu ihlal sorunlarının kaynağına ilişkin farkındalığı geliştirmek ve somut çözüm önerilerini uygun yöntem ve stratejilerle hayata geçirmektir.

Ajans: McCann Erickson & Elmalma Marka İletişim Hizmetleri
Prodüksiyon: Taxi Filmworks
Ses: Levent İntepe
Işık ve Plato Film sokağı
Kamera ve Post Prod :İMAJ
Yönetmen: Fırat Mançuyan
Görüntü Yönetmeni: Meryem Yavuz
Kamera ekipman Desteği: Orion
Saç Makyaj: Ahmet Yıldırım
Set: Set Pozitif
Kurgu: Çiçek Kahraman

Engelleri Kaldır Hareketi kimsenin değil, sahiplenen herkesindir dedik ve burdaki herkes sahiplendi. Hürriyet, PrNet, UPS, Yemeksepeti.com, Search Earn, Maslak Film Sokağı Studyoları, Universal McCann, One Dergi ve reklam filmimizde yer alan tüm sanatçılarımıza 2010 yılında gerçekleştirdiğimiz kampanyaya desteklerinden ötürü teşekkürler.

Yer alan sanatçılarımız:

Ahmet Mümtaz Taylan
Ali Poyrazoğlu
Ali Sunal
Aslıgül Atasagun
Ayçin İnci
AyşenurYazıcı
Barış Falay
Bengü
Bora Cengiz
Burcu Kara
Bülent Şakrak
Doğa Rutkay
Ebru Akel
Emre Altuğ
Erdem Yener
Hayko Cepkin
Lale Mansur
Mert Fırat
Mustafa Üstündağ
Müşfik Kenter
Özge Uzun
Pit10
Saba Tümer
Taner Birsel
Tülin Özen
Yetkin Dikinciler